Što su zubni implantati?

Zubni implantat je zapravo umjetni korijen zuba koji se ugrađuje u kost, a u svrhu zamjene za prirodni korijen. Implantat se izrađuje od titana i to u obliku vijka koji se ugrađuje u kost na mjesto zuba koji nedostaje. Nakon procesa srastanja, na implantat se postavlja protetska nadogradnja, odnosno suprastruktura na koju se kasnije postavlja krunica. Implantat je napravljen od biokompatibilnog materijala i organizam ga ne prepoznaje kao strano tijelo.

U našoj ordinaciji IMPLANT EXPERT  koristimo samo  PREMIUM BTI provjerene implantate koji nam osiguravaju najbolje rezultate i uspješnu terapiju. Iz tog razloga u našoj ordinaciji dobivate doživotnu garanciju na ugrađene implantate. Kada zubni implantati srastu s kosti, u potpunosti zamjenjuju zube koji nedostaju te osobama vraćaju osjećaj samopouzdanja i podižu ukupnu kvalitetu života. Potrebno je napomenuti kako je, za razliku od prirodnih zuba koji su za kost vezani posebnim vlaknima (tijekom žvakanja dolazi do minimalnih kretnji), implantat za kost vezan krutom vezom. Ovu je činjenicu važno imati na umu prilikom protetskih nadoknada te je poželjno odvojiti mostove na implantatima od mostova na zubima zbog različite vrste prijenosa pritiska.

Prednost implantata

  1. Zdrav i lijep osmijeh – zubni implantati izgledaju i funkcioniraju kao prirodni zubi
  2. Poboljšavaju  funkcionalnost zagriza – novi zub u potpunosti nadoknađuje izgubljeni te omogućava normalan zagriz
  3. Omogućena ispravna funkcija govora – prilikom govora zubi ostaju na mjestu i nema straha od pomicanja (za razliku od mobilnih proteza)
  4. Poboljšano oralno i ukupno zdravlje – zubni implantati čuvaju ispravan položaj ostalih zuba unutar zubnog niza i sprječavaju njihovo pomicanje
  5. Dugoročnost – uz pravilno održavanje higijene, implantat predstavlja doživotno rješenje
  6. Praktičnost – osim redovnih pregleda i pravilnog održavanja oralne higijene, implantati ne zahtijevaju nikakvu posebnu njegu

Građa implantata

Tijelo zubnog implantata – vijak (tijelo implantata ugrađuje se u kost)

Protetska nadogradnja ili suprastruktura na implantatu

Keramička krunica (keramička krunica postavlja se na nadogradnju)